perjantai 11. marraskuuta 2011

Ensi kokemuksia raakaruokinnasta

Lilli on ollut raakaruokinnassa vasta päivän, mutta olen jo nyt ihan sanaton.

Eniten tässä hämmentää tuo, että ruokavalion muutoksesta ei ole seurannut mitään vatsaoireita! Ei kerrassaan mitään. Varauduin henkisesti siihen, että maha saattaa olla sekaisin viikonkin ajan, ja että vähintäänkin päivän verran kakka on hiukan löysää.

Aamulla tarhasta löytyi ihan kiinteät pötköt ja nyt iltalenkillä teki myös ihan normaalit kasat, mutta huomattavasti pienemmät kuin aiemmin, ja papanamaiset, juuri niin kuin pitääkin!

Lilli on kyllä ollut normaalisti todella herkkävatsainen, ja pienikin muutos ruokavaliossa on laittanut vatsan sekaisin useaksi päiväksi tai peräti aiheuttanut autoimmuunikohtauksen, tai ainakin lisääntynyttä tassujen nuolentaa. Tosin voisi olla mahdollista, että vielä huomisen aikana tulisi oireita, joten täytyykin nyt vielä koputella sitä puuta oikein ahkerasti :)

Ainoa miinuspuoli on se, että koira jää hirveän nälkäiseksi syömisensä jälkeen. Ihan kuin ateriat olisivat sille vain pieniä välipaloja ja se jää odottamaan kunnon ruokaa, pyytää lisää heti syötyään. No, ruokamäärä on pienempi ja ensi päivinä se lienee normaalia, kun suolisto ei ole vielä tottunut uuteen ruokaan. On vain niin kurja katsella, kun se koko päivän istuu keittiössä ja pyytää lisää. (no, Lilli on kyllä aina nälkäinen myös normaalisti...)

Odotan innolla, että pääsen monipuolistamaan ravintoa! Jos koiran vatsa kestää näin hyvin, voisi sitäkin alkaa kohta hiljalleen kokeilemaan.

Ei kommentteja: