sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Eläinlääkärikuulumisia, ruokavaliofikasuksia - ja suuria uutisia!

Ensin eläinlääkärikuulumiset: eläinlääkäri ei osannut sanoa oikein mitään Lillin turkista, mutta epäili hormonaalista syytä eli käytännössä kortisonia aiheuttajaksi ja otti verikokeet. Tulokset tulivat paria päivää myöhemmin ja niistä paljastui, että globuliinit olivat hieman matalalla (EL:n mukaan normaalia kortisonin vuoksi) ja haima-arvo hivenen koholla, mutta ei mitenkään pahasti. Mihinkään toimenpiteisiin ei ryhdytty, mutta EL sanoi, että kortisonia olisi hyvä vähentää sillä koiraa ei oikein voi rokottaa, jos se on kortisonilla. Siihen puuhaan ryhdyimme tänä aamuna, mutta vähän kyllä heikolta vaikuttaa. Kutina tuntuu jo nyt lisääntyneen.

Yritän nyt kuitenkin kompensoida ruokavalion avulla, tarkoitus olisi nyt kokeilla valkosipulia ja merilevää lisäravinteiksi ja monipuolista kasvistarjontaa muutenkin. Lisäksi pienellä riskillä jätän pois maitohappobakteerijauheen, joka epäilyttää minua mm. sisältämiensä omenapektiinin ja maitojauheen vuoksi. Myös lisäravinnevitamiinit on jätetty pois ja yritetään saada kaikki vitamiinit ruuasta, koska liikasaantikin on toki haitaksi. Kaupan kasvisseokset sisältävät vain kesäkurpitsaa, salaattia ja kurkkua ja luin, että monipuolisempi kasvivalikoima olisi koirallekin hyvästä eli muussataan tästä lähtien kasvikset itse. Mutta kun Lilli tuntuu olevan allerginen vähän kaikille - miten monipuolistaa, kun ainoat ei-niin-paljon-kutinaa-aiheuttavat aineet tuntuvat olevan kana, lammas ja lohi?

Sitten suuria uutisia: sain oman yksiön ja saan toukokuussa muutettuani ottaa koiran mukaani Jyväskylään! Eikä todellakaan voi puhua mistään opiskelijakopperosta - tästä kämpästä tilaa löytyy! Ja vieressä on hyvät lenkkimaastotkin. Vähän hankaluutta aiheuttaa se, että muuttopäivä on keskellä kevään kiireisimpiä pariviikkoisia, ei mikään paras hetki totutella koiraa kerrostaloelämään ja ehkä Lillin on paras jäädä vielä kotiin. Mutta viimeistään syksyllä sitten - tai miksei kesälläkin voisi tehdä reissun Jyväskylään.

Jes, sain aikaiseksi kuvata videon meidän katsekontaktitreeneistämme!


Ei kommentteja: