perjantai 31. elokuuta 2012

Luoksetuloa ja muutakin

Olen ottanut koiran kanssa nyt muutamia luoksetuloharjoituksia tässä elokuun aikana. Ensin treenasimme sisätiloissa ja nyt olemme olleet jo useampaan otteeseen koiratarhassa harjoittelemassa.

Olen pitänyt harjoitukset niin helppoina, että onnistumisprosentti on ollut korkea. Pientä kehitystä olen siitä huolimatta huomannut; esimerkiksi ensimmäisessä ulkoharjoituksessa koira reagoi hitaasti ja "lampsi" luo. Tästä en tietenkään vahvistanut ja jo seuraavalla kerralla oli luoksetulo huomattavasti parempaa! Juuri äsken tein myös harjoituksen ja tällä kertaa se oli jopa liiankin innokas (tuli, ennen kuin pyysin). Kohta aloitan varmaankin treenaamisen koiratarhan ulkopuolella (se vaatisi sitten tosin jonkinlaisen varmistusnarun... irti pysyminen on mahdottomuus)

Huonona juttuna voisi sanoa sen, että koira on taas nuollut itseään ihan kiitettävästi viime päivinä. No, kotona en tietenkään ole niin paljoa kuin kesälomalla, joten lie kai sanomattakin selvää, että virikkeitä on vähemmän. Joskus olen kotona vasta puoli viiden jälkeen ja näinä iltoina koira on huomattavasti levottomampi kuin lyhyinä päivinä tai viikonloppuina.

Ei kommentteja: